Aika hypätä?

1.6.2016
Irma Hyvönen

Niin työssä kuin elämässä ylipäänsä olemme usein hyppäämisen äärellä. Uusien työtehtävien haltuun otto tai uudessa työssä aloittaminen, hyppääminen työelämästä vaikka eläkkeelle tai palkkasuhteesta yrittäjäksi. Perheen perustaminen, asunnon hankinta, parisuhde, ulkomaille muutto. Hyppyjä kaikki.

Surffaillessani eilen sosiaalisen median uumenissa satuin näkemään videon, jossa nainen valmistautui elämänsä ensimmäiseen laskuvarjohyppyyn. Kuten arvata saattaa tuossa vaiheessa hermostuminen näkyi jo kävelytyylistä, kun hän tutki karttaa siitä, mihin huiman ilmalennon päätteeksi olisi tarkoitus laskeutua.

Sitten oltiinkin jo koneessa, jossa varovainen hivuttautuminen kohti koneenovea alkoi konkretisoida unelman toteutumista: kohta seuraavaa tunnetta lentämisestä, varjon aukeamista ja sen varaan heittäytymistä ja ilmalentoa aina maahan saakka. Sitä ennen olisi kuitenkin määrätietoisesti hivuttauduttava koneen jalaksen päälle ja irrotettava ote. Kohdattava hetki, jonka jälkeen ei ole paluuta.

Rohkeaa, koska pelottavaa.

Ilme ja upea tuuletus laskeutumisen jälkeen hyppääjän kasvoilla kertoivat kaiken. Kasvoilta paistoivat niin onnistumisen ilo, ylpeys itsensä ylittämisestä ja rohkeudesta, kuin se täyttymyksen tunne, että on tehnyt haasteesta ja unelmasta totta.

Niin työssä kuin elämässä ylipäänsä olemme usein hyppäämisen äärellä. Uusien työtehtävien haltuun otto tai uudessa työssä aloittaminen, hyppääminen työelämästä vaikka eläkkeelle tai palkkasuhteesta yrittäjäksi. Perheen perustaminen, asunnon hankinta, parisuhde, ulkomaille muutto. Hyppyjä kaikki.

Uskallanko, osaanko, selviänkö, pärjäänkö? Voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Olisi niin paljon helpompaa jatkaa tätä tuttua ja turvallista, vaikkakin ehkä vähän epätyydyttävää tilannetta. Mutta toisaalta, mitä jään paitsi, jos en hyppää?

Jos haluat muutoksen, on sinun hypättävä. Siksi ehdotankin, että voisitko kuitenkin oman elämäsi lentokoneen aukolla miettiä sitä, että tästä olen haaveillut, tämä on unelmani ja tätä olen harjoitellut?

Uskallan väittää, että omalta epämukavuusalueelta rohkeasti poistuminen, riskin ottaminen ja kokeileminen, johtaa useimmiten hyvään. Kun olet haaveillut, harkinnut, suunnitellut, kuivaharjoitellut on jäljellä enää vain viimeisen ratkaisevan askeleen ottaminen: siispä hyppää!

Aurinkoa kesääsi!

Kirjoittaja aikoo hypätä pitkälle kesälomalle, syödä mansikoita, kokeilla suppaamista ja golfata. Samalla Agenssin blogi pitää kesätauon ja palaa eetteriin freesaantunein ajatuksin iltojen pimetessä.

Kirjoittaja

Irma Hyvönen

Irma Hyvönen

Kirjoittaja on Agenssin ex toimitusjohtaja, valmentaja ja kehittämiskonsultti, joka on siirtynyt jo urallaan eteenpäin. Irman vahvat kirjoitukset elävät edelleen.

Agenssin palvelu

Parempaa tiimien toimivuutta ja yhteistyötä

Virus luottamusta nakertamassa?

Paula EnströmPaula Enström 2.4.2020 — COVID19 on hetkessä myllertänyt kansakuntien arkirutiinit ja -rytmit uuteen moodiin. Muutamassa viikossa olemme olleet pakotettuja löytämään uudenlaiset tavat lastemme päivähoitoon ja koulunkäyntiin, omaan henkilökohtaiseen työntekoomme, työyhteisöjemme sisäiseen ja ulkoiseen kanssakäymiseen puhumattakaan ystävyys- ja sukulaissuhteiden hoitamisesta.

Johtaja jo syntyessään?

Paula EnströmPaula Enström 13.2.2020 — Olen pohdiskellut, mistä syistä toiset yksilöt ja ryhmät kehittyvät nopeammin johtamisen arkiteoissa. Millaisilla tavoilla kehittymisen matkaa on mahdollista inspiroida, vauhdittaa ja tukea? Mistä syistä jotkut ottaantuvat kehittymiseensä paremmin kuin toiset?

Kuinka tyytyväisiä asiakkaamme oikein ovatkaan? Mitä he meistä ajattelevat?

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 18.11.2019 — Kartoitimme lokakuussa muutamalla väittämällä asiakkaittemme tyytyväisyyttä Agenssiin. Kysely lähti 140 henkilölle, joilla oli tuoretta arjen kokemusta jostain Agenssin palvelusta. Ja voi hyvä mahdoton, kuinka hienon tuloksen saimmekaan! Kaikilla neljällä osa-alueella arviot olivat suoraan sanottuna loistavia. Nyt on syytä juhlaan! Samalla se herätti meissä myös ihmetteleviä kommentteja ja epäileviä kysymyksiä, mutta niistä tarkemmin jäljempänä blogissa.