Itsensä johtaminen - tavoitteesi tulevalle vuodelle?

17.12.2014
Ilse Manner

Loppuvuosi on käsillä, onnistumiset ja tavoitteiden toteutuminen ovat suurennuslasin alla. Mitä sinä ajattelet kuluneesta työvuodestasi? Ovatko tavoitteesi toteutuneet? Ovatko sinulle asetetut tavoitteet toteutuneet? Oletko selviytynyt vai loistanut?

Loppuvuosi on käsillä, onnistumiset ja tavoitteiden toteutuminen ovat suurennuslasin alla. Mitä sinä ajattelet kuluneesta työvuodestasi? Ovatko tavoitteesi toteutuneet? Ovatko sinulle asetetut tavoitteet toteutuneet? Oletko selviytynyt vai loistanut?

Mitä ajattelet tilanteestasi juuri nyt? Nurkan takana on se hetki, kun ryhdyt joulun viettoon. Millä mielellä olet?

Vuosi vaihtuu ja ensi vuodelle on uudet tavoitteet, omasi ja muiden asettamat. Taas on ryhdyttävä täyttämään niitä, mistä löydät innostuksen ja voiman?

Tarjoilen ajatusleikin muodossa erään vaihtoehdon. Hyppää vuoden päähän. On tämä sama päivä mutta ensi vuonna, ja riippumatta tämän hetkisistä tunteistasi tai tilanteestasi, vuoden kuluttua tänä päivänä, olet suunnattoman onnellinen. Pelkkää hymyä. Mitä on tapahtunut? Mitä sinä olet tehnyt tuon tilanteen saavuttamiseksi?

Ne asiat, jotka mieleesi nousevat voisivat ehkä olla tarkemman pohdinnan väärtejä. Kenties otat joulun pyhinä hieman aikaa itsellesi, ja pysähdyt pohtimaan omia tavoitteitasi ja sinulle asetettuja. Miltä ne tuntuvat? Mikä niissä innostaa? Mikä taas häiritsee? Mihin ne sinua vievät?

Itse olen jo noin kymmenen vuotta tehnyt joka joululomallani kuluneesta vuodesta henkisen tilinpäätöksen. Katsonut, mitä olin päättänyt tavoitella tänä vuonna ja kirjannut uudet tavoitteet seuraavalle. Oma tärkein syyni tavoitteiden asettamiselle on se, että mistä ja miten ilman tavoitteita voisin tietää onnistuneeni ja eteneväni haluamaani suuntaan?

Tavoitteiden tarkoitus on palvella sinua ja ohjata toimintaasi oikeaan suuntaan, ei orjuuttaa olemassa olollaan.

Said Alice to the Cheshire cat,
"Cheshire-Puss, would you tell me, please, which way I ought to go from here?"
"That depends a good deal on where you want to go," said the Cat.
"I don't much care where - " said Alice
"Then it doesn't matter which way you go," said the Cat

-Lewis Carroll, Alice in Wonderland

Kirjoittaja

Ilse Manner

Ilse Manner

Kirjoittaja rakastaa dokumentteja, pelkää hammaslääkäriä ja uskoo, että jos haluaa kehittää asioita, pitää kehittää ihmisiä. Niin kirjoitusvirheet kuin mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

PS. Ilse on jo siirtynyt urallaan eteenpäin, mutta vahvat kirjoitukset elävät edelleen.

Agenssin palvelu

Parempaa tiimien toimivuutta ja yhteistyötä

Virus luottamusta nakertamassa?

Paula EnströmPaula Enström 2.4.2020 — COVID19 on hetkessä myllertänyt kansakuntien arkirutiinit ja -rytmit uuteen moodiin. Muutamassa viikossa olemme olleet pakotettuja löytämään uudenlaiset tavat lastemme päivähoitoon ja koulunkäyntiin, omaan henkilökohtaiseen työntekoomme, työyhteisöjemme sisäiseen ja ulkoiseen kanssakäymiseen puhumattakaan ystävyys- ja sukulaissuhteiden hoitamisesta.

Johtaja jo syntyessään?

Paula EnströmPaula Enström 13.2.2020 — Olen pohdiskellut, mistä syistä toiset yksilöt ja ryhmät kehittyvät nopeammin johtamisen arkiteoissa. Millaisilla tavoilla kehittymisen matkaa on mahdollista inspiroida, vauhdittaa ja tukea? Mistä syistä jotkut ottaantuvat kehittymiseensä paremmin kuin toiset?

Kuinka tyytyväisiä asiakkaamme oikein ovatkaan? Mitä he meistä ajattelevat?

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 18.11.2019 — Kartoitimme lokakuussa muutamalla väittämällä asiakkaittemme tyytyväisyyttä Agenssiin. Kysely lähti 140 henkilölle, joilla oli tuoretta arjen kokemusta jostain Agenssin palvelusta. Ja voi hyvä mahdoton, kuinka hienon tuloksen saimmekaan! Kaikilla neljällä osa-alueella arviot olivat suoraan sanottuna loistavia. Nyt on syytä juhlaan! Samalla se herätti meissä myös ihmetteleviä kommentteja ja epäileviä kysymyksiä, mutta niistä tarkemmin jäljempänä blogissa.