Johtamisen arkea: aika ottaa kovat keinot käyttöön?

18.6.2015
Ilse Manner

Järeimmät ja kovimmat keinot ovat meille hyvin hyvin tuttuja. Nyt meillä on lisäksi koeteltua tietoa ja tieteellistä näyttöä niiden ratkaisevasta merkityksestä tulokselle. Tärkeintä mitä voit johtajana tehdä on olla ennen kaikkea ihminen. Toivon siis, ettet ole asemasi vanki, vaan aidosti haluat johtaa kohti parempia tuloksia. Pohtimisen arvoinen seikka on: miten ja millaisia edellytyksiä sinun johtamisesi luo johdettaviesi yhteistyölle, keskinäiselle tuntemiselle ja halulle auttaa toisiaan?

Suosittelen, että katsot tämän videon. Tänään, nyt heti, jos se on suinkin mahdollista. Sitä kiireellisemmin, mitä enemmän kaipaat ymmärrystä siihen, miten voisit saada tiimisi, yrityksesi, yhdistyksesi, osastosi tai minkä tahansa vastuullasi olevan yksikön toimimaan paremmin ja tuloksekkaammin. Kuten videolla todetaan, niin nyt on tietoa ja näyttöä siitä, mikä on noissa asioissa ratkaisevaa. Mikä siis erottaa parhaimmat tiimit muista? Tiimin jäsenien yhteistyö ja halu auttaa toisiaan, sosiaalinen koheesio.

Näin lomien ja juhannuksen alla ajatus kääntyy kotiin päin, ystäväporukoihin ja perhe-elämään. Sitä ajatellessa on itsestään selvää, että menestyksen resepti on juuri tuo. Kun tunnemme toisemme hyvin, on meillä sen ansiosta keskinäinen syvä luottamus, jalat maan pinnalla pitävää rakastavaa suoruutta, huumoria ja positiivisuutta, tosissaan ottamista, auttamista, tukena olemista, ajatuksen lentoa, emmekä pelkää epäonnistumista näiden ihmisten edessä. Sallimme ne itsellemme ja toisillemme, nostamme pystyyn, puistelemme pölyt ja halaamme.

Järeimmät ja kovimmat keinot ovat meille hyvin hyvin tuttuja. Nyt meillä on lisäksi koeteltua tietoa ja tieteellistä näyttöä niiden ratkaisevasta merkityksestä tulokselle. Tärkeintä mitä voit johtajana tehdä on olla ennen kaikkea ihminen. Toivon, ettet ole asemasi vanki, vaan aidosti haluat johtaa kohti parempia tuloksia. Pohtimisen arvoinen seikka on: miten ja millaisia edellytyksiä sinun johtamisesi luo johdettaviesi yhteistyölle, keskinäiselle tuntemiselle ja halulle auttaa toisiaan?

Kiitos, kun luit. Agenssin blogi päivittyy seuraavan kerran elokuussa. Siispä hyvää juhannusta, onnellista kesää ja rentouttavaa lomaa, juuri Sinulle!

Kirjoittaja

Ilse Manner

Ilse Manner

Kirjoittaja rakastaa dokumentteja, pelkää hammaslääkäriä ja uskoo, että jos haluaa kehittää asioita, pitää kehittää ihmisiä. Niin kirjoitusvirheet kuin mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

PS. Ilse on jo siirtynyt urallaan eteenpäin, mutta vahvat kirjoitukset elävät edelleen.

Agenssin palvelu

Itsensä ja muiden johtamisen kehittäminen

Virus luottamusta nakertamassa?

Paula EnströmPaula Enström 2.4.2020 — COVID19 on hetkessä myllertänyt kansakuntien arkirutiinit ja -rytmit uuteen moodiin. Muutamassa viikossa olemme olleet pakotettuja löytämään uudenlaiset tavat lastemme päivähoitoon ja koulunkäyntiin, omaan henkilökohtaiseen työntekoomme, työyhteisöjemme sisäiseen ja ulkoiseen kanssakäymiseen puhumattakaan ystävyys- ja sukulaissuhteiden hoitamisesta.

Johtaja jo syntyessään?

Paula EnströmPaula Enström 13.2.2020 — Olen pohdiskellut, mistä syistä toiset yksilöt ja ryhmät kehittyvät nopeammin johtamisen arkiteoissa. Millaisilla tavoilla kehittymisen matkaa on mahdollista inspiroida, vauhdittaa ja tukea? Mistä syistä jotkut ottaantuvat kehittymiseensä paremmin kuin toiset?

Kuinka tyytyväisiä asiakkaamme oikein ovatkaan? Mitä he meistä ajattelevat?

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 18.11.2019 — Kartoitimme lokakuussa muutamalla väittämällä asiakkaittemme tyytyväisyyttä Agenssiin. Kysely lähti 140 henkilölle, joilla oli tuoretta arjen kokemusta jostain Agenssin palvelusta. Ja voi hyvä mahdoton, kuinka hienon tuloksen saimmekaan! Kaikilla neljällä osa-alueella arviot olivat suoraan sanottuna loistavia. Nyt on syytä juhlaan! Samalla se herätti meissä myös ihmetteleviä kommentteja ja epäileviä kysymyksiä, mutta niistä tarkemmin jäljempänä blogissa.