Johtamisen arkea: aika ottaa kovat keinot käyttöön?

18.6.2015
Ilse Manner

Järeimmät ja kovimmat keinot ovat meille hyvin hyvin tuttuja. Nyt meillä on lisäksi koeteltua tietoa ja tieteellistä näyttöä niiden ratkaisevasta merkityksestä tulokselle. Tärkeintä mitä voit johtajana tehdä on olla ennen kaikkea ihminen. Toivon siis, ettet ole asemasi vanki, vaan aidosti haluat johtaa kohti parempia tuloksia. Pohtimisen arvoinen seikka on: miten ja millaisia edellytyksiä sinun johtamisesi luo johdettaviesi yhteistyölle, keskinäiselle tuntemiselle ja halulle auttaa toisiaan?

Suosittelen, että katsot tämän videon. Tänään, nyt heti, jos se on suinkin mahdollista. Sitä kiireellisemmin, mitä enemmän kaipaat ymmärrystä siihen, miten voisit saada tiimisi, yrityksesi, yhdistyksesi, osastosi tai minkä tahansa vastuullasi olevan yksikön toimimaan paremmin ja tuloksekkaammin. Kuten videolla todetaan, niin nyt on tietoa ja näyttöä siitä, mikä on noissa asioissa ratkaisevaa. Mikä siis erottaa parhaimmat tiimit muista? Tiimin jäsenien yhteistyö ja halu auttaa toisiaan, sosiaalinen koheesio.

Näin lomien ja juhannuksen alla ajatus kääntyy kotiin päin, ystäväporukoihin ja perhe-elämään. Sitä ajatellessa on itsestään selvää, että menestyksen resepti on juuri tuo. Kun tunnemme toisemme hyvin, on meillä sen ansiosta keskinäinen syvä luottamus, jalat maan pinnalla pitävää rakastavaa suoruutta, huumoria ja positiivisuutta, tosissaan ottamista, auttamista, tukena olemista, ajatuksen lentoa, emmekä pelkää epäonnistumista näiden ihmisten edessä. Sallimme ne itsellemme ja toisillemme, nostamme pystyyn, puistelemme pölyt ja halaamme.

Järeimmät ja kovimmat keinot ovat meille hyvin hyvin tuttuja. Nyt meillä on lisäksi koeteltua tietoa ja tieteellistä näyttöä niiden ratkaisevasta merkityksestä tulokselle. Tärkeintä mitä voit johtajana tehdä on olla ennen kaikkea ihminen. Toivon, ettet ole asemasi vanki, vaan aidosti haluat johtaa kohti parempia tuloksia. Pohtimisen arvoinen seikka on: miten ja millaisia edellytyksiä sinun johtamisesi luo johdettaviesi yhteistyölle, keskinäiselle tuntemiselle ja halulle auttaa toisiaan?

Kiitos, kun luit. Agenssin blogi päivittyy seuraavan kerran elokuussa. Siispä hyvää juhannusta, onnellista kesää ja rentouttavaa lomaa, juuri Sinulle!

Kirjoittaja

Ilse Manner

Ilse Manner

Kirjoittaja rakastaa dokumentteja, pelkää hammaslääkäriä ja uskoo, että jos haluaa kehittää asioita, pitää kehittää ihmisiä. Niin kirjoitusvirheet kuin mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

PS. Ilse on jo siirtynyt urallaan eteenpäin, mutta vahvat kirjoitukset elävät edelleen.

Agenssin palvelu

Itsensä ja muiden johtamisen kehittäminen

Johtamisen paradoksit – tasapainoilua johtamisolosuhteiden ristipaineessa

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 4.5.2023 — Mitä on oikeanlainen ja hyvä johtaminen? Voiko sitä yksiselitteisesti määritellä, kun odotukset, olosuhteet, käsiteltävät asiat ja johdettavat ihmiset vaikuttavat johtamistapaan? Miten johtaja pystyy tolkkupäisesti luovimaan ja toimimaan niin, että kaikki (omistajat, asiakkaat, yhteistyökumppanit, henkilöstö ja keitä heitä nyt onkaan) ovat johtamistekoihin tyytyväisiä?

Mikä ihmeen vaikuttava johtaminen?

Maarit KaltioMaarit Kaltio 10.2.2023 — Vaikuttaminen on politiikan ja edunvalvonnan arkipäivää. Mutta mitä tarkoittaa vaikuttava johtaminen työelämässä johtajan ja johdettavien kannalta? Agenssin Maarit rakentaa siltoja politiikan ja lobbaamisen maailman sekä ihmisten johtamisen välille. Kaikissa näissä on kuitenkin tavoitteena saada ihmiset mukaan ja toimimaan samaan suuntaan.

Minun vai meidän onnistuminen hybridityössä?

Paula EnströmPaula Enström 17.11.2022 — En tiedä teistä, mutta minulle tulee toistuvasti vastaan asiakkaiden pohdinnat pandemian jälkeisen hybridityön pelisääntöjen äärellä. Vaikuttaa siltä, että ei ole kovinkaan helppo tehtävä määritellä työyhteisöön sellaisia etä- ja läsnätyön periaatteita, jotka otettaisiin vastaan riemun kiljahduksin niiden neroutta kiitellen.