Muutos ja kasvu – kumpi tulee ensin?

19.5.2022
Paula Enström

Me agenssilaiset olemme kehittämisen ja kehittymisen asiantuntijoita ja voimme niputtaa kaiken työmme kattoteemojen ”kasvu” ja ”muutos” alle. Näiden positiivisten, ja joskus negatiivisten pulmien edessä asiakkaamme useimmiten ovat ja hakevat apua, sparrausta, innoitusta, ymmärrystä ja toimivia ratkaisuehdotuksia meiltä.

Yhtä vaikeaa, kuin pohtia, kumpi tulee ensin: muna vai kana, on aukottomasti tietää, kumpi edeltää toista – muutos vai kasvu.
Paulan pohdintaa aiheesta löytyy myös tästä videosta.

Katso Paulan video

Emme puhu nyt perinteisestä, helposti numeroilla mitattavasta kasvusta, kuten liiketoiminnan laajentumisesta, henkilöstön määrästä tai useammista euroista tulosrivillä. Puhumme ennemminkin kasvun muista näkövinkkeleistä, niistä, jotka liittyvät ihmisten väliseen toimintaan, yhteistyöhön, oppimiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen. Toteutuessaan oikein nämä pelaavat kovien numeroiden kasvukäyrien kulmakertoimen pussiin.

Kasvua tapahtuu yksilöissä ja tiimien toiminnassa

Kasvua voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun yksilön perustehtävä laajentuu ja osaaminen lisääntyy. Tai prosessi virtaviivaistuu. Tai tiimin toisiaan täydentävästä yhteistyöstä saadaan sovittua. Tai yrityskulttuuria ja tavoitteita fokusoidaan ja selkeytetään ja kaikki tietävät, mitä heiltä odotetaan ja miten meillä toimitaan.

Ovatko nämä muna vai kana – muutoksen käynnistäjiä vai muutoksen oikeanlaisen johtamisen hyviä seurauksia?

Muutoksessa tärkeää on tietää, mikä on jo hyvin

Usein käytetty teesi ”työelämässä vain muutos on pysyvää” on meille totta asiakkaidemme kautta. On ymmärrettävä, missä tilanteessa organisaatio tai tiimi on ja mitkä täsmälleen ovat niitä asioita, joihin on keskityttävä.

Agenssilaiset ovat taitavia kuulemaan ja poimimaan keskusteluista ne teemat, jotka toistuvat tai jotka ovat niin olennaisia, että niiden toimivuus on muutoksen ja kasvun äärellä varmistettava. Lähdemme aina liikkeelle siitä, mikä on jo hyvää, mitä tulee säilyttää, mikä toimii jo. Tämän jälkeen kehittymisaihiotkin on helppo valita ja ne tuntuvat myös innostavilta.

Oletteko muutoksen ääressä, kohti kasvua, vai toisinpäin? Vai jotain ihan muuta? Miten sinä asioista ajattelet ja miten niitä jäsennät?

Ota kuppi kuumaa tai anna aivojen kypsytellä vastaustasi kysymykseen lenkkipolulla tai luonnossa. Sen jälkeen olisi mielenkiintoista kuulla näkemyksesi.

Photo by Peggy Sue Zinn on Unsplash

Kirjoittaja

Paula Enström

Paula Enström

Kirjoittaja rakastaa jalkapalloa, on selvinnyt hengissä maratonilta ja uskoo konkretian voimaan kaikessa. Kirjoitusvirheet ja mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

Mikä ihmeen vaikuttava johtaminen?

Maarit KaltioMaarit Kaltio 10.2.2023 — Vaikuttaminen on politiikan ja edunvalvonnan arkipäivää. Mutta mitä tarkoittaa vaikuttava johtaminen työelämässä johtajan ja johdettavien kannalta? Agenssin Maarit rakentaa siltoja politiikan ja lobbaamisen maailman sekä ihmisten johtamisen välille. Kaikissa näissä on kuitenkin tavoitteena saada ihmiset mukaan ja toimimaan samaan suuntaan.

Minun vai meidän onnistuminen hybridityössä?

Paula EnströmPaula Enström 17.11.2022 — En tiedä teistä, mutta minulle tulee toistuvasti vastaan asiakkaiden pohdinnat pandemian jälkeisen hybridityön pelisääntöjen äärellä. Vaikuttaa siltä, että ei ole kovinkaan helppo tehtävä määritellä työyhteisöön sellaisia etä- ja läsnätyön periaatteita, jotka otettaisiin vastaan riemun kiljahduksin niiden neroutta kiitellen.

Muutos ja kasvu – kumpi tulee ensin?

Paula EnströmPaula Enström 19.5.2022 — Me agenssilaiset olemme kehittämisen ja kehittymisen asiantuntijoita ja voimme niputtaa kaiken työmme kattoteemojen ”kasvu” ja ”muutos” alle. Näiden positiivisten, ja joskus negatiivisten pulmien edessä asiakkaamme useimmiten ovat ja hakevat apua, sparrausta, innoitusta, ymmärrystä ja toimivia ratkaisuehdotuksia meiltä.