COVID19 on hetkessä myllertänyt kansakuntien arkirutiinit ja -rytmit uuteen moodiin. Poikkeustilanteissa vuorovaikutus korostuu haastaen johtajuuden ja luottamuksen. Näiden asioiden äärelle meitä johdattaa Paula uusimassa blogissaan.

Perusasioiden äärellä

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 26.4.2016 — Olin aamulla viidesluokkalaisen tyttäreni TAVOITEKESKUSTELUSSA. Ensin ajattelin, että ei ole totta! Mutta kun pohdin asiaa tarkemmin, päätin olla ennakkoluuloton ja antautua keskusteluun ja arvioida asiaa vasta jälkikäteen.

Pelonsietokyky ja ihmettelemisen jalo taito

Paula EnströmPaula Enström 13.4.2016 — Onpa se jännää, mikä meihin aikuisiin ihmisiin menee kun ikää karttuu. Mihin ihmeeseen kadotamme äänemme, taitomme ihmetellä maailman menoa ja oppia sitä kautta? Kokemus (tai ikä ja läskit, niin kuin eräs meille rakas asiakas lennokkaasti toteaa) antaa meille filtterin, jota emme kovin usein pysähdy puhdistamaan ja lakkaamme tarkastelemasta asioita niin kuin ne tapahtuisivat ensimmäistä kertaa tai ainutkertaisesti. Se on kuitenkin totta. Mikään tilanne ei toistu täsmälleen samankaltaisena.

Muutoskätilön puheenvuoro: tuloksekkaampien tilaisuuksien aika on nyt

Ilse MannerIlse Manner 15.3.2016 — Täytyy myöntää, että olen tullut melko kriittiseksi erilaisten tilaisuuksien, kokouksien ja palaverien suhteen. Suurin syy on tietysti sillä, että arkeni nykyään pyörii ihmisten ja ryhmien toimintaan vaikuttamisen parissa. Minulla on jo vyön alla melkoinen kasa kokemusta siitä, mikä toimii ja mikä ei.

Johtamisen arkea: paluu päiväkotiin

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 26.1.2016 — Usein kuulee työpaikalla lentävän lauseen, että "täällähän on ihan kuin lastentarhassa". Vaan, kun ei ole. Ellei sitten oteta sieltä perusasioiden ääreltä epäkypsän käytöksen lisäksi myös oppia työn arkeen. Siis: toimitaan johdonmukaisesti toisiamme kunnioittaen, asioihin puuttuen, anteeksi pyytäen ja antaen. Jos toimit johtajana tai esimiehenä, eräs sinun tehtäväsi on olla esimerkkinä, asettaa rajoja ja vaatia työntekijöitä muistamaan hyvät tavat tilanteessa kuin tilanteessa.

Efiman blogissa rakkauskirje henkilöstölle

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 19.1.2016 — Nollasta aloittava kasvuyritys voi rakentaa kaiken puhtaalta pöydältä. Minä pääsin käynnistämään yrityksen HR-toiminnon, kun työntekijöitä oli kahdeksan kappaletta. Paras matka ikinä.

Projektipäällikkö, olet johtajuuden ytimessä!

Paula EnströmPaula Enström 30.10.2015 — Lähden omassa ajattelussani pääsääntöisesti siitä, että johtaminen on mahdollistamista. Se tarkoittaa suomeksi sanottuna minulle tavoiteltujen tulosten saavuttamista ihmisten avulla ja heidän kauttaan. Parhaimmillaan se on kipinän sytyttämistä, inspiraation ruokkimista, kyvykkyyksien hyödyntämistä, merkityksellisyyden tunteen edesauttamista, luottamuksen ja tahdon synnyttämistä.

Maailma tarvitsee lisää muutoskätilöitä

Ilse MannerIlse Manner 27.10.2015 — Me tunnemme ihmisen, sen mikä hänen toimintaansa, ajatteluunsa ja tunteisiinsa vaikuttaa, mitkä asiat ryhmissä toimimisen dynamiikassa vaikuttavat, miten roolit muodostuvat ja vaikuttavat, miten ihminen oppii ja motivoituu ja miten ihmisen on mahdollista toimintaansa muuttaa. Ydinosaamistamme on se, miten näistä inhimillisistä lähtökohdista luodaan tavoiteltua muutosta yksilöiden ja ryhmien ja sitä kautta organisaatioiden toiminnassa.

Millaisista välineistä sinun asiakkaasi maksaa?

Ilse MannerIlse Manner 19.10.2015 — Ilman tavoitetta on hankala lähteä ylipäätään oikeaan suuntaan, saati suunnata välineistö palvelemaan samaa maalia. Tai ei, se ei ole pelkästään hankalaa, se on mahdotonta. Pelottavan usein tuntuu, että monessa isossakin yrityksessä välineet, budjetit ja arjen realiteetit vetävät eri suuntiin, päin vastaisiin pahimmillaan.

Menestyksekäs muutos eli osallistaminen on juna Turkuun

Ilse MannerIlse Manner 25.9.2015 — Kävin viime viikon perjantaina puhumassa muutoskätilöydestä joukolle IT-ammattilaisia tapahtumassa IT Feels Good, Crowne Plazassa. Lyhyt 45 minuutin puheenvuoroni herätti ja on herättänyt ilokseni sen verran paljon mielenkiintoa jälkikäteen, että myös blogautus esityksestäni kirvonneiden keskustelujen yhteenvetona lienee paikallaan. Sen kirjoitan kuitenkin joskus myöhemmin. Nyt on sen vuoro, mitä oikeasti haluan sinulle muutoksesta sanoa.