Agenssin uusin vahvistus, johtamisen ja johtoryhmätyöskentelyn ammattilainen Ville pohtii työuraliikkeitä. Jotta voin aidosti oppia jotain uutta, pitääkö olla valmis rikkomaan vanhaa? Mitä ei tapahdu, jos en tee muutosta?

Muutoskätilön puheenvuoro: tuloksekkaampien tilaisuuksien aika on nyt

Ilse MannerIlse Manner 15.3.2016 — Täytyy myöntää, että olen tullut melko kriittiseksi erilaisten tilaisuuksien, kokouksien ja palaverien suhteen. Suurin syy on tietysti sillä, että arkeni nykyään pyörii ihmisten ja ryhmien toimintaan vaikuttamisen parissa. Minulla on jo vyön alla melkoinen kasa kokemusta siitä, mikä toimii ja mikä ei.

Johtamisen arkea: paluu päiväkotiin

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 26.1.2016 — Usein kuulee työpaikalla lentävän lauseen, että "täällähän on ihan kuin lastentarhassa". Vaan, kun ei ole. Ellei sitten oteta sieltä perusasioiden ääreltä epäkypsän käytöksen lisäksi myös oppia työn arkeen. Siis: toimitaan johdonmukaisesti toisiamme kunnioittaen, asioihin puuttuen, anteeksi pyytäen ja antaen. Jos toimit johtajana tai esimiehenä, eräs sinun tehtäväsi on olla esimerkkinä, asettaa rajoja ja vaatia työntekijöitä muistamaan hyvät tavat tilanteessa kuin tilanteessa.

Efiman blogissa rakkauskirje henkilöstölle

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 19.1.2016 — Nollasta aloittava kasvuyritys voi rakentaa kaiken puhtaalta pöydältä. Minä pääsin käynnistämään yrityksen HR-toiminnon, kun työntekijöitä oli kahdeksan kappaletta. Paras matka ikinä.

Projektipäällikkö, olet johtajuuden ytimessä!

Paula EnströmPaula Enström 30.10.2015 — Lähden omassa ajattelussani pääsääntöisesti siitä, että johtaminen on mahdollistamista. Se tarkoittaa suomeksi sanottuna minulle tavoiteltujen tulosten saavuttamista ihmisten avulla ja heidän kauttaan. Parhaimmillaan se on kipinän sytyttämistä, inspiraation ruokkimista, kyvykkyyksien hyödyntämistä, merkityksellisyyden tunteen edesauttamista, luottamuksen ja tahdon synnyttämistä.

Maailma tarvitsee lisää muutoskätilöitä

Ilse MannerIlse Manner 27.10.2015 — Me tunnemme ihmisen, sen mikä hänen toimintaansa, ajatteluunsa ja tunteisiinsa vaikuttaa, mitkä asiat ryhmissä toimimisen dynamiikassa vaikuttavat, miten roolit muodostuvat ja vaikuttavat, miten ihminen oppii ja motivoituu ja miten ihmisen on mahdollista toimintaansa muuttaa. Ydinosaamistamme on se, miten näistä inhimillisistä lähtökohdista luodaan tavoiteltua muutosta yksilöiden ja ryhmien ja sitä kautta organisaatioiden toiminnassa.

Millaisista välineistä sinun asiakkaasi maksaa?

Ilse MannerIlse Manner 19.10.2015 — Ilman tavoitetta on hankala lähteä ylipäätään oikeaan suuntaan, saati suunnata välineistö palvelemaan samaa maalia. Tai ei, se ei ole pelkästään hankalaa, se on mahdotonta. Pelottavan usein tuntuu, että monessa isossakin yrityksessä välineet, budjetit ja arjen realiteetit vetävät eri suuntiin, päin vastaisiin pahimmillaan.

Menestyksekäs muutos eli osallistaminen on juna Turkuun

Ilse MannerIlse Manner 25.9.2015 — Kävin viime viikon perjantaina puhumassa muutoskätilöydestä joukolle IT-ammattilaisia tapahtumassa IT Feels Good, Crowne Plazassa. Lyhyt 45 minuutin puheenvuoroni herätti ja on herättänyt ilokseni sen verran paljon mielenkiintoa jälkikäteen, että myös blogautus esityksestäni kirvonneiden keskustelujen yhteenvetona lienee paikallaan. Sen kirjoitan kuitenkin joskus myöhemmin. Nyt on sen vuoro, mitä oikeasti haluan sinulle muutoksesta sanoa.

Miksi parempaa johtamista pitäisi odottaa päivääkään?

Ilse MannerIlse Manner 14.9.2015 — Alf Rehn kirjoitti taannoin kolumnissaan, ettei johtamisesta kannata maksaa. Paitsi hyvästä johtamisesta. Juurikin näin. Johtaminen sinänsä ei ole minkään arvoista. Hyvä johtaminen on. Kullanarvoista. Hyvä johtaminen ei kuitenkaan ole empatiaa kehityskeskustelussa kerran vuodessa tai huolien kuuntelua kahvihuoneessa, eikä vitsien kertomista lounaspöydässä. Hyvä johtaminen on tavoitteellista, ihmisiä ja organisaatiota palvelevaa jokapäiväistä tekemistä. Se on toimintaa ja aktiivisia valintoja kohti päämäärää.

Elämää organisaatiossa: Muutoskätilö ja kehittämisen sudenkuoppa

Paula EnströmPaula Enström 27.8.2015 — Niin mahtavaa, toivottavaa ja ilahduttavaa kuin onkin että organisaatioissa täsmällisesti ja systemaattisesti tunnistetaan kehittymisen kohteita, mietitään tavoitetiloja ja muuttumisen askeleita, rakennetaan kehittymisen tueksi valmennusohjelmia ja tutkitaan toimintaa erityyppisin kyselyin ja arvioinnein, se ei mielestäni vielä riitä. Nyt kuulen korvissani lievästi kohonneen henkilöstöpäällikön äänen: EI RIITÄ?!!! Siispä pahoitteluni, jos rikoin kuplan.