Agenssin uusin vahvistus, johtamisen ja johtoryhmätyöskentelyn ammattilainen Ville pohtii työuraliikkeitä. Jotta voin aidosti oppia jotain uutta, pitääkö olla valmis rikkomaan vanhaa? Mitä ei tapahdu, jos en tee muutosta?

Elämää organisaatiossa: Miten tapat uuden idean nopeasti, varmasti ja lopullisesti?

Annika MatikainenAnnika Matikainen 18.8.2015 — Työelämän arkisia keskusteluja havainnoimalla huomaa, että ideoiden alas ampumista tapahtuu aivan liikaa. Meillä ei kuitenkaan välttämättä ole tarkoituksenamme niinkään paljon tyrmätä muiden ideoita, kuin ennemminkin osoittaa omaa erinomaisuuttamme, ts. tuoda esiin sitä, kuinka paljon itse tiedämme asiasta. Mikäli emme pönkitä omaa asiantuntijuuttamme, saatamme myös ajatella, että suorastaan autamme kollegaa kertomalla heti mikä ideassa on pielessä, jotta hän voi ratkaista ideansa ilmeiset ongelmakohdat.

Mistä muistat tämän kesän?

Ilse MannerIlse Manner 10.8.2015 — Suomi palailee arkijärjestykseen viimeistään tällä viikolla, kun koulut käynnistyvät. Hiki nousee pintaan yhdellä sun toisella, varsinkin, kun elohopea vaikuttaa vihdoin nousevan kaivattuihin lämpölukemiin.

Johtamisen arkea: aika ottaa kovat keinot käyttöön?

Ilse MannerIlse Manner 18.6.2015 — Järeimmät ja kovimmat keinot ovat meille hyvin hyvin tuttuja. Nyt meillä on lisäksi koeteltua tietoa ja tieteellistä näyttöä niiden ratkaisevasta merkityksestä tulokselle. Tärkeintä mitä voit johtajana tehdä on olla ennen kaikkea ihminen. Toivon siis, ettet ole asemasi vanki, vaan aidosti haluat johtaa kohti parempia tuloksia. Pohtimisen arvoinen seikka on: miten ja millaisia edellytyksiä sinun johtamisesi luo johdettaviesi yhteistyölle, keskinäiselle tuntemiselle ja halulle auttaa toisiaan?

Tuhlaako sinunkin organisaatiosi johtajana kehittymisen tärkeintä resurssia?

Ilse MannerIlse Manner 28.5.2015 — Ulkopuolisena valmentajana erilaisissa organisaatioissa pyöriessä on enenevässä määrin ryhtynyt hämmästyttämään eräs esimiesten ja johtajien omaan johtajana kehittymiseen liittyvä seikka. On hienoa, että johtamista kehitetään systemaattisesti. On erityisen hienoa nähdä organisaatioiden kasvavassa määrin panostavan tähän asiaan ja hyödyntävän niin yrityksen sisäisiä kehittämisen voimavaroja kuin hankkivan ulkopuolista näkökulmaa ja valmennusta, suunnitelmalliseen ja linjakkaaseen kehittämiseen. Siinä kuitenkin tuppaa unohtumaan ratkaisevan tärkeä taso: ihan tavallisessa arjessa kehittyminen.

Haaste sinulle: päivä kysyjänä ja kuuntelijana

Ilse MannerIlse Manner 14.4.2015 — Kuinka vaikeaa olisi yrittää olla yksi päivä pelkkänä kysyjänä? Kuunnella vastaus tarkkaan ja kysyä lisää. Ei vastata, neuvoa, innostua tai paasata itse, vaan antaa tilaa jokaiselle kohtaamalleen ihmiselle ja pelkästään kiinnostua hänen ajatuksistaan. Oli kyseessä sitten pomo, kollega, asiakas, aviopuoliso, vanhempi tai oma lapsesi.

Johtajana elävässä elämässä: pitääkö mun puuttua?

Ilse MannerIlse Manner 23.3.2015 — Tämä kirjoitus on omistettu sinulle rakas esimies, joka juuri nyt kamppailet itsesi kanssa, ja mietit, että pitääkö sinun puuttua tiimisi, esimiehesi tai työntekijäsi tekemisiin. Ensin huonot uutiset: kyllä pitää. Sitten hyvät: voit valita itse miten. Jälkimmäiseen minulla on muutama ehdotus, mutta ensin muutama lyhyt kohtaus elävästä elämästä.

Johtamisen arkea: Seurataanko sinua pelosta vai luottamuksesta?

Ilse MannerIlse Manner 18.3.2015 — Haastanpa sinut pieneen ajatusharjoitukseen. Valitse yksi ihminen, jolla on ollut sinuun positiivinen vaikutus. Ihminen, joka on saanut sinusta esiin parhaat puolesi ja joka on tukenut sinua pyyteettömästi jossain kohtaa elämäsi varrella. Ihminen, jonka seurassa olet voinut olla ihan juuri sellainen kuin olet.

Elämää organisaatiossa: arvojen happotesti

Ilse MannerIlse Manner 4.3.2015 — Arvot ovat toiminnan hengen perusta. Vain niiden todeksi eläminen käytännön tasolla, jokaisen työntekijän arjessa, merkitsee organisaatiotason elämässä. Organisaation todelliset arvot ovat toisin sanoen niitä, joiden mukaan eletään. Eivät niitä, joita lukee verkkosivuilla tai yrityspresentaatiossa.

Asiaa asiajohtajalle

Ilse MannerIlse Manner 24.2.2015 — Näyttää siltä, että Suomi on ilmeisesti yhä edelleen vahvasti asiajohtajien maa. Vaan mistäpä ne numerot sinne exceleihin ja raportteihin putkahtavat? Onko nyt jossain sellaista liiketoimintaa, josta en ole tietoinen? Selvemmin sanoen siis sellaista, johon ei liity ihmisiä, vaan pelkästään asioita.